Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 

Search Results

Hot Shapers * mAkE yOu SwEaT !! (sweat pant)

What’s Hot Shapers® Hot Shapers® are fitness for everyday wear. Designed with Neotex® smart fabrics technology that increases core temperature helping your body sweat, sweat, sweat & sweat more while wearing them duri...


SEDANG BERPANTANG ?? TAK LAMA LAGI NAK BERSALIN ??

SEDANG BERPANTANG ?? TAK LAMA LAGI NAK BERSALIN ?? TAKUT LEPAS BERSALIN PAYUDARA JATUH ?? KENDUR ??? TAKUT LEPAS PANTANG MISS V LONGGAR DAN BERBAU ?? Jangan Risau..Anda Tak Perlu Lagi Bersusah Payah Ke Salon…Tak Perlu Lag...



Pantang Larang dalam Hubungan Suami Isteri

Hari ini petuanenek.com ingin share kan tip-tip bahagia RUMAHTANGGA dari Ustaz Kasim Alias 1. Jangan puji orang luar secara berlebihan. 2. Hindar dari menjerit/menguatkan suara ketika memanggil pasangan. 3. Usah lontarkan kriti...



Double Strengthen High Waist Slimming Pants (slimming pant)

Hip: 87-100cm, normal within 110cm. 3 in 1 Slimming Function: Slimming Waist + Slimming Hip + Slimming Thigh Double strengthen belt on waist area have very good slimming effect. On thigh part using concave-convex knitting metho...


Slimming Legging (Pant)

Slimming legging RM45 free postage Anti Cellulite Burn Fat Slimming Pants Color: Black Size: M-L (fit to hipline: 85-98 cm) L-LL (fit to hipline:90-103 cm) Material: 80% nylon, 20% spandex



Full Length Leg Shaper (slimming pant)

Elemen germanium, titanium dan perak dalam fabrik dapat meningkatkan metabolisma dan membantu membakar lemak di bahagian pinggang, paha dan betis. Warna: Hitam Saiz: M-L (pinggang 64-77cm, pinggul 87-100cm) L-LL (pinggang 69-85...



Jenis Ikan Larangan Buat Ibu Berpantang

1.  Jangan makan ikan masin atau ikan kering kerana makanan tersebut hanya akan menyebabkan darah nifas berbau busuk, cepat kering serta melemahkan daya ketahanan fizikal dan mental. Ilmu Perbidanan Melayu menggalakkan memakan...


Ulam Ulaman Untuk Ibu Berpantang

Terdapat pelbagai jenis ulam tempatan yang mudah diperoleh di mana-mana. Antaranya serai, lengkuas, daun atau ubi cekur, bunga kantan, kunyit hidup, daun kesum serta halia. Ulam-ulaman ini mengandungi fiber, zat galian (mineral...



Jenis Sayuran Untuk Ibu Dalam Pantang

1.  Ibu dalam pantang dilarang memakan sayur-sayuran menjalar, sejuk serta berangin. Antaranya ialah kangkung, timun, sayur keladi, pucuk ubi, pucuk paku, bayam, sayur atau daun keti (bunga putih), kacang panjang, petola, labu...


Petua Kekal Langsing Untuk Ibu Dalam Pantang

Bahannya: 5cm halia bara 10 biji lada hitam 30 ekor ikan bilis Sedikit perahan limau nipis Cara Penyediaan: Tumbuk kesemua bahan tersebut dan campur dengan perahan limau nipis. Sedap dihidang bersama nasi panas.  



🔥HOTs🔥Set Ibu Bersalin

Set Lepas Bersalin Tropical Herbs (11 item/pek)Set Lepas Bersalin Tropical Herbs baru telah diperbaharui untuk memanfaatkan kemajuan moden dan menggabungkannya dengan rumusan tradisional yang berkesan di dalam pek mudah yang le...


🔥HOTs🔥Bengkung Ibu Bersalin

Bengkung Ibu merupakan bengkung zigzag diperbuat daripada kain kasa belacu yang sangat selesa dipakai, kainnya kejap, pemakaiannya sungguh kemas, tidak bergerak menaik atau menurun. Mempunyai 2 tali untuk memudahkan ikatan dike...



Limau Nipis Rebus Sembuhkan Kencing Manis

Boleh dikatakan hampir separuh dari keluarga kita ada kencing manis yang sampai kaki BERNANAH & nak kena POTONG KAKI pun ada. Meh ikut petua pak cik ni. Dia dah 30 tahun ada kencing manis kronik. Alhamdulillah sembuh lepas...


NUTRILITE DOUBLE X (MultiVitamin)

Double X  📣 PRODUCT OF THE DAY. Serba sikit info tentang 🌱 Nutrilite Double X (186tablet)🌱 💪💪Kehebatan Nutrilite Double X ✔Pek lengkap untuk kesihatan optimum dan diet seimbang seisi keluarga ✔Anti kanser (P...



Merawat Keputihan dengan SPV (Superrich Puteri Vanila)

Supperich Perfect lady kini Supperich Puteri Vanila Masalah keputihan adalah senonim dengan wanita hari ini yang aktif. Keputihan terjadi kerana wujudnya kuman di area miss V anda. Pelbagai produk diwujudkan untuk menangani mas...


SuperRich Puteri Vanila (SPV)

SuperRich Perfect Lady kini ditukar nama SUPERRICH PUTERI VANILA. PACKAGING BARU ➽ Khusus untuk WANITA. ➽ Rasanya sedap seperti makan aiskrim vanila dan minum air soya. ➽ Selamat dan tiada kesan sampingan. ➽ Halal JAKI...



Cerahkan Bawah Lengan Dengan Kentang

Asid ringan yang tergandung dalam kentang merupakan agen pemutih semula jadi yang berkesan. Kerana kandungan asid yang tidak terlalu tinggi. Ia tidak menyebabkan kesan iritasi pada kulit.       Hanya sapukan hirisan halus ke...


Produk Jamu Nenek – Khazanah Temurun

~ PRODUK JAMU NENEK ~ JAMU NENEK diformulasikan secara tradisional untuk mengatasi pelbagai masalah dalaman tubuh badan dengan secara alami dan selamat. – Sentiasa keletihan bagaikan hilang tenaga, kerap mengantuk tidak t...



4 Step Shape Waist Trimmer ~ bengkung moden ~

PERUT ANDA BUNCIT dan BERLEMAK?? KEMPISKAN PERUT ANDA dgn bengkung moden ini! nak perut leper dan ramping ? mencari bengkung yg mudah dipakai semasa pantang? yg pastinya nak yg murah tapi berkesan! 4 STEP SHAPE Membantu anda me...


Tanda Penyakit Warna Lelehan Faraj

Anda boleh mengetahui penyakit yang mungkin dialami melalui warna lelehan faraj. Semoga keterangan lanjut INTAN JASTINA JAMALUDDIN yang mendapatkan pandangan daripada doktor pakar perbidanan dan sakit puan, Dr. Mohamed Rafi Moh...



Penyakit Sengkak Kembung Perut

Sesetengah orang mencari Daun Mengkudu untuk dijadikan ubat darah tinggi dan juga kencing manis. Tetapi ramai orang yang masih belum mengetahui bahawa khasiat daunnya yang kelihatan hodoh itu. Sebenarnya daun mengkudu dapat mel...


Petua dan Tip Panduan Penjagaan Selepas Bersunat

Khatan (bersunat) bermakna memotong lebihan kulit di bahagian alat sulit samaada bagi wanita (kelentit) mahupun lelaki (kulup). Khatan atau “bersunat” merupakan salah satu cara membersihkan alat sulit kerana zakar ...



Dalam SuperRich Puteri Vanilla ni ada:

Assalamu’alaikum kawan2… Wowweee… Banyaknye soklan2 cepu cemas yg saya dapat pagi ni… Ramai sgt yg nk tau ape yg best sgt dlm SPV ni… Yang dah dapatkan SPV tu, jgn lupe minum ye pagi ni… Seda...


Cara Cepat Untuk Kurus dan Cantik

Gabungan mantap L’AMORE dan Slim Lift Slimming Pant!! * Sapu serum Lamore kemudian pakai Slim Lift Slimming Pant ini, mudah kan? seminggu boleh LOST 5KG sebulan lost 20KG Whatsapp 0123312030 Harga promosi!! Hanya untuk ya...



Mengapa Anak Lembab?

Petikan Majalah PaMa Tajuk ini sering menjadi persoalan dan sering bermain di dalam fikiran ibu bapa. Memang anak sebegini kelihatan normal, seperti anak orang lain, boleh bercakap dan berjalan, boleh bermain. Namun demikian, b...


Si Manis Buah Ceri

Kehadirannya selalu diperlukan dalam hiasan kek atau biskut. Kemanisan rasanya menjadikan ceri, buah yang digemari ramai untuk dimakan mentah atau digunakan sebagai bahan serba guna dalam masakan. Warna merah delima gelap denga...



Masalah Bau & Keputihan Berlebihan

Masalah kegatalan dan keputihan mungkin berpunca daripada jangkitan di faraj dan permukaan kulit sekitarnya. Masalah ini boleh dirawat dengan jalani ujian untuk mengesahkan jangkitan dan mendapatkan nasihat doktor tentang kaeda...


Kebersihan Vagina Selepas Bersalin

Jangkitan kuman pada luka-luka yang dialami semasa proses melahirkan selalu berlaku. Jangkitan  kuman pada pundi air kencing merupakan salah satu masalah yang kerap dialami oleh wanita selepas bersalin.  Apabila jangkitan kum...



3 Petua Menghilangkan Selulit

  Tak perlu lagi mencari krim yang mampu untuk mengatasi selulit di paha, perut, dan pinggul anda.Kini anda boleh menghilangkannya dengan mudah . Bahan utamanya: ampas kopi! Tak peduli berapa umur anda, apa jenis kulit Anda, d...








Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.