Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Petua Kecantikan Wajah

ADARA Foundation Exclusive

======================== APA BESTNYA ADARA FOUNDATION NI? ======================== . ✔ 100% menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam yg ada kat muka ✔ Ringan dan lembut teksturnya seakan-akan anda tidak m...


IV SOAP : Melembapkan dan Mencerahkan Kulit

Harga: RM29.90, NOW RM15 .. . Whatsapp 0123312030 untuk COD di SHAH ALAM   Cara Guna: Cuci muka 2X sehari (pagi dan malam) . #ivsoap ‪#‎ivmistnanooil‬ ‪#‎ivsoapshahalam‬ ‪#‎stokisshahalam‬ ‪ Antara testimon...



FAWS = Flora Aroma Whitening Soap SUCHI

FAWS = Flora Aroma Whitening Soap , Sabun Muka dan Badan Ingredients : Rose Extract, Jasmine Extract, Gardenia Extract, Chamomile Extract, Lavender Extra, Ginger Flower Extract, Peony Extract, Glycerin, White Sugar, Distill Wat...



Menghilangkan Tahi Lalat

Cara Membuang tahi lalat: Caranya ialah dengan mengambil nenas dan limau purut [bersama kulit atau tidak] yang telah dikisar (tidak terlalu larut), sapukan di tempat tumbuhnya tahi lalat tersebut. Lakukan 2 atau 3 kali sehari s...


Penawar Resdung dan masalah kulit ~ Skinrich supplement~

MINUMAN ANTI AGING + CUCI DARAH, YG MENGANDUNGI EKSTRAK MANGGIS, EKSTRAK DELIMA YG DIAKUI TERBAIK UTK MEMBUANG TOXIC DALAM BADAN ..FORMULASI DARI AMERIKA.. TELAH DIKAJI SELAMA 14TAHUN. Skinrich kini didalam bentuk sachets, seko...



Petua Menghilangkan Kesan Parut Jerawat

Jerawat di wajah memang mudah dihapuskan, tetapi kesan tumpuk-tumpuk hitam masih lagi kelihatan. Jika anda mengalami masalah begini, atasinya dengan menggunakan ubi kentang.         Cara-cara: Ambil sebiji ubi kentang dan k...



Petua Merawat Panau

Sangatlah hodoh rupa kulit anda jika dijangkiti panau. Ia akan kelihatan berbelang-belang atau bulat-bulat berwarna keputihan. Jika anda inginkan hilangkan panau, cubalah dapatkan daun ketapang cina.   Cara-caranya ialah: Ambi...


IVMIST merawat jerawat!

Tahukah anda memicit jerawat amat Menyakitkan dan boleh meninggalkan kesan PARUT….Kini lebih CEPAT tanpa perlu merasa sakit…dan tidak meninggalkan parut….Saya dah cuba Whatsapp “Benci Jerawat” ke +...



Petua Menghilangkan Jerawat

Kebanyakkan orang hari ini mengalami masalah jerawat, terutamanya golongan hawa. Banyak faktor menyebabkan jerawat contohnya hormon, permakanan, persekitaran dan juga gangguan emosi. Mereka sanggup berhabis duit untuk kelihatan...


7 Days Whitening Lyanaz BeautyCare

Kelebihan 7days Whitening Gulta Collagen Drink ini:- Memutihkan dan mencerahkan seluruh badan serta muka. Mensekatakan tona kulit. Mampu menghilangkan masalah kulit seperti bintik-bintik hitam, jerawat, parut jerawat dan jeraga...



Neckline Slimmer (hilangkan mslh dagu berlapis)

Neckline Slimmer Neckline exercise tool to define jawline and reduce double chins No pain – No expensive surgery Helps reduce double-chin or neck folds – No more loose or hanging skin Firm; lift and smooth your neckline in ...


L’AROME CLEARSKIN– APPLE STEMCELL

Harga 1 botol Rm 225 Beli 3 botol Rm 525 dpt – free ahli – free postage – free gift **jika sudah ahli Repeat order rm475 UTK 3 BOTOL Dlm 1box ada 4 fungsi ~ whitening ~ Moisturiser ~ Firming ~ Anti Aging **NAK...



SET WAJAH 44 CAHYAAN POLA GOLD PEMUTIH VIT E (GOBU) !

GOBU ! GOBU ! GOBU ! JUM JD SIS GOBU ! JUMMM SAYANGS ! RINGKAS ! RAWAT ! GOBU ! SET WAJAH 44 CAHYAAN POLA GOLD PEMUTIH VIT E (GOBU) ! CUMA RM176 ! TANPA PENGELUPASAN ! IBU HAMIL DAN MENYUSU BAYI PUN BOLE CONSUME ! Free pos seme...


Masalah Jeragat dan Rawatannya

Masalah Jeragat dan Rawatan nya Published on 04/11/2011    by Dr Hasseenah Hassan in jeragat Masalah Jeragat di kalangan Warga Asia Jeragat atau nama medikalnya Melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang sangat biasa ...



Merawat Jerawat dan Masalah Kulit

Kulit wajah yang sering ditumbuhi jerawat dan jeragat bukan hanya disebabkan resdung. Dalaman penuh toksin juga menyebabkannya. Mulakan proses penyucian darah, kemudian barulah nak start amalkan produk kesihatan dan kecantikan....


Petua Awet Muda Cara Islam

Petua Untuk Awet Muda Cara Islam Petua 1 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap ha...



Hilangkan Parut Jerawat

Muka yang sering ditumbuhi jerawat, menjadikan muka nampak kotor dan mengerunkan dengan bintik2 hitam memenuhi muka. Rasa kenyakinan akan berkurangkan tatkala berhadapan dengan orang ramai. Dengan itu, untuk mengembalikan kenya...


Petua atau cara memancungkan hidung tanpa pembedahan.

Ramai orang ingin memiliki bentuk hidung yang indah dan menarik. Hidung selain salah satu bahagian anggota tubuh yang berfungsi sebagai indera cium bauan, hidung ternyata memiliki daya tarikan tersendiri dalam segi kecantikan d...



Petua Membuat Masker untuk PELEMBAB MUKA

Bahan: 2 sudu madu 1 sudu susu serbuk (cth ducthlady, dugro) Cara Membuat: Campurkan madu dan serbuk susu itu dan gaulkan. Ratakan secara merata pada wajah dan leher. Biarkan selama 10 minit, lalu bilas dengan air suam. Amalkan...


Petua Masker Untuk Masalah Jerawat

Cara-cara membuat masker untuk Masalah Jerawat Bahan: 3 sudu madu 1 sudu serbuk kayu manis Cara Membuat: Gaulkan madu dan serbuk kayu manis itu. Kemudian sapukannya dengan rata pada wajah sebelum tidur. Keesokan harinya, basuh ...



Rawatan Parut Jerawat

Apabila jerawat sembuh, ia akan meninggalkan kesan kemerahan atau kesan parut hitam. Ini sebenarnya bukan parut jerawat tetapi kesan daripada radang jerawat . Jika tiada jerawat baru yang tumbuh, kulit akan sembuh dengan sendir...


Rawat Kulit Berkedut

Parut sebatang lobak merah yang telah dibersihkan. Selepas itu, campurkannya dengan satu sudu tepung jagung dan sebiji kuning telur. Gaul sebati bancuhan tersebut. Sapukan  pada kulit sekali sehari.



Hilangkan Lebam Di Bawah Mata

Akibat kurang tidur, ramai di kalangan kita mengalami lebam pada bahagian bawah mata. Jika anda mengalaminya jangan risau. Ada petua untuk menghilangkannya. Yang perlu anda lakukan ialah ambil sebiji timun bersaiz sederhana da...


How to give yourself a face massage

You may have had facial massage as part of a salon facial. Feels great, right? The beauty of it, though, is that you can take advantage of the health benefits of a face massage at home (or anywhere), even just to relax when you...



Melicinkan Wajah

Ambil buah tomato makan @sapu pada muka pada waktu pagi dan malam. Muka akan menjadi licin dan halus. selamat mencuba.   Bagaimanapun dipasaran kini terdapat supplement2 yang banyak memberi ketegangan kulit, anti penuaan serta...


Merawat Masalah Kulit Berminyak

Ramai yang menghadapi masalah muka berminyak setiap hari. Muka berminyak membuatkan seseorang itu mengalami pertumbuhan jerawat yang banyak kerana liang pori-pori kulit tersumbat. Memiliki kulit berminyak menjejaskan penampilan...



Atasi Kulit Berkedut

Ketuaan akan menyebabkan kulit cepat berkedut dan tidak berseri. Bagi melambatkannya, mungkin petua ini boleh digunakan. Mula-mula ambil lobak merah bersih dan diparut. Campurkan sebiji kuning telur bersama satu sdudu tepung ja...


Menghilangkan Lebam di Bibir

Untuk menghilangkan atau mengurangkan lebam bibir akibat kesan merokok, ambillah halia dan ditumbuk lumat sehingga mengeluarkan air dari halia tadi. Amalkan menyapu kebibir anda setiap malam sebelum masuk tidur dan biarkan iany...



Minyak Mawar Kurangkan Wajah Berminyak

Berdasarkan kajian, bunga yang menjadi simbolik cinta ini mampu bertindak sebagai astringen yang berfungsi mengecilkan pori-pori dan mengurangi minyak pada wajah. Ia juga mampu melembapkan dan mengurangkan kemerahan pada wajah....





Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.