Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Petua Kesihatan

🔥HOTs🔥NUTRILITE Bio C Plus All Day Formula (60 tab/120 tab)

NUTRILITE Bio C Plus All Day Formula adalah suplemen dietari yang membantu menambah lagi vitamin C sepanjang hari. Bio C Plus All Day Formula memberikan anda pembebasan berterusan vitamin C, yang membolehkan tubuh anda menyerap...


🔥HOTs🔥Vitamin C elak virus

Vitamin C juga dikenali sebagai Asid Aaskorbik. Kepentingannya: Ianya penting untuk pembentukan dan pengekalan kolagen, iaitu sejenis protein yang mengukuhkan kedudukan sel badan. Ia sangat mustahak untuk tulang dan gigi, untuk...



Limau Nipis Rebus Sembuhkan Kencing Manis

Boleh dikatakan hampir separuh dari keluarga kita ada kencing manis yang sampai kaki BERNANAH & nak kena POTONG KAKI pun ada. Meh ikut petua pak cik ni. Dia dah 30 tahun ada kencing manis kronik. Alhamdulillah sembuh lepas...



🔥HOTs🔥Cara Atasi Ketiak Berbau

Badan yang berbau busuk harus dihindari dengan kerap mandi dan memakai pewangi/ubat ketiak/deodorant. Anda perlu mengambil berat tentang kebersihan diri kerana anda bakal berhadapan semua orang terutama suami/isteri anda. Bau b...



ISO.7 Anti Oxidant

Minuman ISO.7 ni kaya dgn anti-oksidan khusus utk MELINDUNGI dan MEMULIHKAN sistem tubuh secara berterusan. Ia membantu meneutralkan radikal bebas melalui penggunaan beberapa buah-buahan super terpilih seperti; ** elderberi ** ...



Tip Cuci Bantal

Sarung bantal pasti anda kerap cuci, namun bagaimana dengan bantalnya sendiri? Paling tidak pun anda menjemur dan menepuknya sahaja. Padahal, bantal tersebut telah digunakan sekian lama. Mencuci – Masukkan bantal ke dalam...


Petua Mengelakkan Barah

Minumlah air rendaman daun teh (hijau atau hitam, tetapi bukan herba) kerana ia mengandungi antioksidan. Ia boleh mencegah sel kanser daripada berkembang Makanlah tomato kerana ia penuh dengan vitamin C, yang boleh membantu men...



SAUNA RUBY (Slim, Sihat, Segar)

Keistimewaan sauna ini adalah: 1. Paling mudah dipasang dan disimpan Sedia dipasang dan disimpan tidak sampai 1 minit! 2. Menggunakan kualiti kain yang bermutu tinggi, kalis air dan tahan lama. 3. Harga yang berpatutan. 4. Mend...


NUTRILITE DOUBLE X (MultiVitamin)

Double X  📣 PRODUCT OF THE DAY. Serba sikit info tentang 🌱 Nutrilite Double X (186tablet)🌱 💪💪Kehebatan Nutrilite Double X ✔Pek lengkap untuk kesihatan optimum dan diet seimbang seisi keluarga ✔Anti kanser (P...



Pengurusan BeratBadan dengan BodyKey Nutrilite

BodyKey by NUTRILITE adalah program pengurusan berat badan yang diperibadikan berasaskan gaya hidup , diet, aktiviti fizikal, tahap tekanan, pola tidur, tabiat makan dan cara berfikir anda. Rungsing dengan hasil yang tidak memu...


SuperRich Mocha~ Collagen Drink Extra Power ~

  SuperRich adalah re-branding CocoaRich.. Rasa x ubah..kami hanya re-branding atas sebab yang tak dapat dielakkn..ada org ciplak logo CocoaRich kami setelah CocoaRich glamer..so cpt2 kitorg rebranding dan register trademark.....



Merawat Keputihan dengan SPV (Superrich Puteri Vanila)

Supperich Perfect lady kini Supperich Puteri Vanila Masalah keputihan adalah senonim dengan wanita hari ini yang aktif. Keputihan terjadi kerana wujudnya kuman di area miss V anda. Pelbagai produk diwujudkan untuk menangani mas...


SuperRich Raja Abi Cafe~ Minuman Lelaki Perkasa ~ KOPI

Untuk si isteri ada Superrich Puteri Vanila (SPV), untuk para suami pula.. kita ada Raja Abi Cafe (RAC)RAHSIA 15 HERBA TURUN TEMURUN UNTUK MENAMBAHKAN EREKSI & TENAGA LELAKI KINI TERBONGKAR!!!✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦...



IVMIST PENAWAR RESDUNG & LAIN2 MASALAH

[ALAMI GEJALA BERSIN TANPA HENTI HINGGA MENYEBABKAN SAKIT KEPALA YANG MELAMPAU] Dengan IV MIST masalah InsyaAllah selesai, MUDAH hanya sapu sahaja KINI dengan packing yang lebih kecil, mudah dibawa Perkenalkan IV MIST MINI, L...


Petua Atasi Sakit Gigi

Sakit gigi memang amat menyeksakan. Apa lagi kalau terkena di tegah malam. Hendak ke klinik mungkin klinik tutup. Jadi anda terpaksa menanggung sakit sampai ke pagi. Kerana itu berikhtiarlah sebelum sakit gigi menimpa anda. Pet...



Berdiri, 2 Kali Ganda Alami Sakit Jantung

Berdiri selama 20 minit boleh membakar kalori. Namun itu, BERDIRI terlalu lama mendedahkan anda kepada risiko serangan jantung sehingga dua kali ganda! Kenyataan tersebut berdasarkan kajian terbaru Peter Simith, saintis dari In...


Penawar Resdung dan masalah kulit ~ Skinrich supplement~

MINUMAN ANTI AGING + CUCI DARAH, YG MENGANDUNGI EKSTRAK MANGGIS, EKSTRAK DELIMA YG DIAKUI TERBAIK UTK MEMBUANG TOXIC DALAM BADAN ..FORMULASI DARI AMERIKA.. TELAH DIKAJI SELAMA 14TAHUN. Skinrich kini didalam bentuk sachets, seko...



Panduan Merawat Buasir

  Untuk kaedah moden, disarankan anda menggunakan IVMIST : Penawar Buasir Buasir Luaran Buasir mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan...


Petua Untuk Kelihatan Cantik

Tips2 untuk wanita 1. Jadikan aktiviti membersihkan wajah sebagai rutin wajib anda setiap pagi dan malam. Pemeliharaan kulit merupakan asas penting dalam penampilan kecantikan anda. 2. Anda perlu menjadi orang yang paling arif ...



Tanda Penyakit Warna Lelehan Faraj

Anda boleh mengetahui penyakit yang mungkin dialami melalui warna lelehan faraj. Semoga keterangan lanjut INTAN JASTINA JAMALUDDIN yang mendapatkan pandangan daripada doktor pakar perbidanan dan sakit puan, Dr. Mohamed Rafi Moh...


Petua Hilangkan Darah Tinggi

Jika anda menghidap sakit darah tinggi,ambillah daun kucai kira-kira seikat. Bersihkan dan tumbuk dengan sedikit garam. Perah ambil airnya, bubuh dalam mangkuk dan embunkan. Minumlah pagi-pagi sebelum makan apa-apa, Insya-Allah...



Hilangkan Sedu

Hilangkan sedu dengan menarik nafas sedalam yang boleh, lakukan 3 atau 4 kali. Pastinya sedu anda beransur hilang selepas itu. Tarik nafas dalam-dalam juga dapat menghilangkan stress.


Hilangkan Bau Mulut

Hilangkan bau mulut dengan menumbuk lumat sepuluh kuntum bunga cengkih dan tiga ulas bawang putih. Gosokkan pada gigi dan berkumur hingga bersih. Lakukan 3 hari sekali.



Ubati Sakit Dada

Ambil beberapa ulas halia. Tumbuk hingga lumat dan perahkan airnya. Ambil satu biji telur ayam kampung. Keluarkan kuningnya sahaja. Campurkan bersama madu lebah tulin. Kacau rata-rata dan minum setiap pagi sebelum sarapan.


Petua Menghilangkan Bisul

MENGHILANGKAN BISUL Apabila anda sering terkena bisul, jangan dibiarkan begitu sahaja hingga ia membesar yang bukan sahaja sakit malah akan sukar mengubatinya. Kerana itu bila anda sedar akan terkena bisul, cepat-cepat ambil ba...



Terkena BISA Ikan Keli

TERKENA BISA IKAN KELI Ikan keli (darat) atau ikan keli sembilang (laut) kedua-duanya mempunyai sengat berupa duri di sirip kiri kanannya. Sengat ini sungguh bisa apabila terkena manusia, sebab itu hendak menangkapnya terpaksa ...


Petua Hilangkan Badan Lesu

Badan Lesu Sekiranya anda sering diserang angin yang menyebabkan badan lesu, didihkan daun mengkudu dan sedikit halia. Saringkan airnya dan minum pagi dan petang.



CHIA SEEDS

CHIA SEED tu apa? ? Ramai juga yang tersalah anggap bahawa Chia Seed itu sama sahaja seperti Basil Seed (Selasih). Hakikatnya kedua-dua jenis bijirin ini jauh berbeza daripada segi kandungan khasiat. Chia Seed mempunyai kelebih...





Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.