Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Posts Tagged ‘Kecantikan’

Bagaimana Membuang Dagu Berlapis (Double Chin)?

Ramai yang tidak suka akan kewujudan ‘dagu berlapis’ kerana ia membawa maksud seseorang itu gemuk atau obese. Bagi perempuan yang mengenakan tudung, kewujudan dagu berlapis pasti akan menjadi semakin ketara kerana pemakaian...


Merawat Keputihan dengan SPV (Superrich Puteri Vanila)

Supperich Perfect lady kini Supperich Puteri Vanila Masalah keputihan adalah senonim dengan wanita hari ini yang aktif. Keputihan terjadi kerana wujudnya kuman di area miss V anda. Pelbagai produk diwujudkan untuk menangani mas...



ADARA Foundation Exclusive

======================== APA BESTNYA ADARA FOUNDATION NI? ======================== . ✔ 100% menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam yg ada kat muka ✔ Ringan dan lembut teksturnya seakan-akan anda tidak m...



SuperRich Puteri Vanila (SPV)

SuperRich Perfect Lady kini ditukar nama SUPERRICH PUTERI VANILA. PACKAGING BARU ➽ Khusus untuk WANITA. ➽ Rasanya sedap seperti makan aiskrim vanila dan minum air soya. ➽ Selamat dan tiada kesan sampingan. ➽ Halal JAKI...


Crystal Beauty 769 SKIN CARE (MB)

Crystal Beauty 769 SKIN CARE Dihasilkan dari bahan-bahan yang selamat: Hamamelis Virginiana L: tumbuhan perdu yang biji-bijinya dapat menghaluskan kulit dan kandungan zatnya dapat menyembuhkan peradangan. Ganoderma Lucidum: sej...



FAWS = Flora Aroma Whitening Soap SUCHI

FAWS = Flora Aroma Whitening Soap , Sabun Muka dan Badan Ingredients : Rose Extract, Jasmine Extract, Gardenia Extract, Chamomile Extract, Lavender Extra, Ginger Flower Extract, Peony Extract, Glycerin, White Sugar, Distill Wat...



Menghilangkan Tahi Lalat

Cara Membuang tahi lalat: Caranya ialah dengan mengambil nenas dan limau purut [bersama kulit atau tidak] yang telah dikisar (tidak terlalu larut), sapukan di tempat tumbuhnya tahi lalat tersebut. Lakukan 2 atau 3 kali sehari s...


Penawar Resdung dan masalah kulit ~ Skinrich supplement~

MINUMAN ANTI AGING + CUCI DARAH, YG MENGANDUNGI EKSTRAK MANGGIS, EKSTRAK DELIMA YG DIAKUI TERBAIK UTK MEMBUANG TOXIC DALAM BADAN ..FORMULASI DARI AMERIKA.. TELAH DIKAJI SELAMA 14TAHUN. Skinrich kini didalam bentuk sachets, seko...



Petua Untuk Kelihatan Cantik

Tips2 untuk wanita 1. Jadikan aktiviti membersihkan wajah sebagai rutin wajib anda setiap pagi dan malam. Pemeliharaan kulit merupakan asas penting dalam penampilan kecantikan anda. 2. Anda perlu menjadi orang yang paling arif ...


Mengurangkan Bulu Lebat

Bulu lebat di ketiak memang merisaukan, terutama di waktu cuaca panas. Jika anda mahu mengurankan bulu yang lebat, anda hanya perlu mencari sebiji buah kundur yang sudah masak. Cara-caranya: Buah kundur diambil bedak putih yang...



Petua Menghilangkan Kesan Parut Jerawat

Jerawat di wajah memang mudah dihapuskan, tetapi kesan tumpuk-tumpuk hitam masih lagi kelihatan. Jika anda mengalami masalah begini, atasinya dengan menggunakan ubi kentang.         Cara-cara: Ambil sebiji ubi kentang dan k...


IVMIST Magical Nano Oil

IV MIST Magical Nano Oil….mampu merawat:- ?resdung ?migrain ?asma ?jerawat kronik ?sakit mata ?sakit gigi ?tersalah tidur ?dan banyak lagi… Hanya sapu sahaja …mudah kan? ? Tawaran Ejen IVMist (byk FREE) . Ejen...



Petua Merawat Panau

Sangatlah hodoh rupa kulit anda jika dijangkiti panau. Ia akan kelihatan berbelang-belang atau bulat-bulat berwarna keputihan. Jika anda inginkan hilangkan panau, cubalah dapatkan daun ketapang cina.   Cara-caranya ialah: Ambi...


Tips Kuku Cantik

Kecantikkan wanita itu kompleks. Bukan hanya tubuh, wajah, rambut.. kuku juga wajib mendapat perhatian khusus. Ini kerana kecantikkan itu menyeluruh termasuk kuku tangan dan kaki. Rawatan kaki dan rawatan tangan khususnya kuku ...



Dalam SuperRich Puteri Vanilla ni ada:

Assalamu’alaikum kawan2… Wowweee… Banyaknye soklan2 cepu cemas yg saya dapat pagi ni… Ramai sgt yg nk tau ape yg best sgt dlm SPV ni… Yang dah dapatkan SPV tu, jgn lupe minum ye pagi ni… Seda...


IVMIST TWIN PACK – LIMITED EDITION -sold out-

Assalamualaikum Dan Selamat Pagi… SPECIAL EDITION TWIN PACK…. LEBIH NILAI UTK WANG ANDA.. Alhamdulillah.. Atas sebab ramai permintaan terhadap ‪#‎ivMistMagicOil‬ ini, pihak HQ telah mengeluarkan pek EDISI TERH...



Petua Langsing Kurus dengan Rempah Ratus

Semua wanita inginkan tubuh yang menawan, kurus dan langsing, terutamanya wanita-wanita selepas bersalin. Pelbagai rawatan dan ubatan masa kini diwujudkan untuk tujuan pelangsingan badan. Yang mudah dan cepat. Namun, masih ada ...


SUCHi Fragrance (Perfume Beraroma Terapi) FSAP

SUCHi Fragrance menampilkan sabun serta wangian aromaterapi pertama di dunia yang menggabungkan pati 7 jenis bunga-bungaan terpilih dengan dibacakan doa ruqyah. Ia mampu membangkitkan aura anda dalam sekelip mata. Memperkenalka...



KWHITE 38 (MINUMAN AJAIB WANITA)

RETAIL PRICE : RM120.00 OFFER PRICE : RM90SM/RM95ss Termasuk postage Isi Kandungan/Berat : 20 sachet 20g PERTANYAAN/ORDER —> SMS/WHATSAPP 0123312030 PRODUK FENOMENA TERLARISS KEBERKESANAN SEAWAL 24JAM !!! K-WHITE38 MEMAN...


Neckline Slimmer (hilangkan mslh dagu berlapis)

Neckline Slimmer Neckline exercise tool to define jawline and reduce double chins No pain – No expensive surgery Helps reduce double-chin or neck folds – No more loose or hanging skin Firm; lift and smooth your neckline in ...



L’AROME CLEARSKIN– APPLE STEMCELL

Harga 1 botol Rm 225 Beli 3 botol Rm 525 dpt – free ahli – free postage – free gift **jika sudah ahli Repeat order rm475 UTK 3 BOTOL Dlm 1box ada 4 fungsi ~ whitening ~ Moisturiser ~ Firming ~ Anti Aging **NAK...


Masalah Jeragat dan Rawatannya

Masalah Jeragat dan Rawatan nya Published on 04/11/2011    by Dr Hasseenah Hassan in jeragat Masalah Jeragat di kalangan Warga Asia Jeragat atau nama medikalnya Melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang sangat biasa ...



Petua Membentuk Badan Yang Menawan Dengan Rutin Harian

Setiap wanita memang ingin­kan badan cantik dan langsing dengan pinggang ramping serta poto­ngan pinggul dan paha menawan. Selain penggunaan produk kecantikan yang mensasarkan pada bahagian tubuh bermasalah, apa kata lakukan ...


Kunyit pakej lengkap untuk kesihatan

KEGUNAAN kunyit dalam bidang tradisional telah bermula sejak 2,500 tahun dahulu. Walaupun kunyit atau lebih dikenali sebagai curcumin terkenal dalam bidang masakan, rempah tersebut dengan perlahan telah memperlihatkan sifat per...



Cara Cepat Untuk Kurus dan Cantik

Gabungan mantap L’AMORE dan Slim Lift Slimming Pant!! * Sapu serum Lamore kemudian pakai Slim Lift Slimming Pant ini, mudah kan? seminggu boleh LOST 5KG sebulan lost 20KG Whatsapp 0123312030 Harga promosi!! Hanya untuk ya...


Set Wajah 44 Cahyaan Pola Gold

Produk pencerahan kulit yang berkesan. Basmi segala masalah kulit wajah anda hanya 3 langkah yang mudah…Yeahhhh ! Mai lekassss ! Hanya 3 langkah mudah ! Insyaallah ! 1001 masalah diwajah anda akan terawat! Set wajah 44 c...



Merawat Jerawat dan Masalah Kulit

Kulit wajah yang sering ditumbuhi jerawat dan jeragat bukan hanya disebabkan resdung. Dalaman penuh toksin juga menyebabkannya. Mulakan proses penyucian darah, kemudian barulah nak start amalkan produk kesihatan dan kecantikan....


Petua Awet Muda Cara Islam

Petua Untuk Awet Muda Cara Islam Petua 1 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap ha...



Kelebihan Kacang Bendi

Sayur kacang bendi terkenal sebagai sayur tambahan dalam masakan kari atau pun asam pedas. Ada orang kurang menggemari sayur bendi kerana lendir yang ada di dalamnya.  Namun terdapat banyak khasiat tersembunyi di dalam sayur i...






Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.