Panduan Tips dan Petua Mudah Dalam Kehidupan Seharian

 


Posts Tagged ‘kulit’

Bagaimana Membuang Dagu Berlapis (Double Chin)?

Ramai yang tidak suka akan kewujudan ‘dagu berlapis’ kerana ia membawa maksud seseorang itu gemuk atau obese. Bagi perempuan yang mengenakan tudung, kewujudan dagu berlapis pasti akan menjadi semakin ketara kerana pemakaian...


Merawat Keputihan dengan SPV (Superrich Puteri Vanila)

Supperich Perfect lady kini Supperich Puteri Vanila Masalah keputihan adalah senonim dengan wanita hari ini yang aktif. Keputihan terjadi kerana wujudnya kuman di area miss V anda. Pelbagai produk diwujudkan untuk menangani mas...



SuperRich Puteri Vanila (SPV)

SuperRich Perfect Lady kini ditukar nama SUPERRICH PUTERI VANILA. PACKAGING BARU ➽ Khusus untuk WANITA. ➽ Rasanya sedap seperti makan aiskrim vanila dan minum air soya. ➽ Selamat dan tiada kesan sampingan. ➽ Halal JAKI...



Crystal Beauty 769 SKIN CARE (MB)

Crystal Beauty 769 SKIN CARE Dihasilkan dari bahan-bahan yang selamat: Hamamelis Virginiana L: tumbuhan perdu yang biji-bijinya dapat menghaluskan kulit dan kandungan zatnya dapat menyembuhkan peradangan. Ganoderma Lucidum: sej...


FAWS = Flora Aroma Whitening Soap SUCHI

FAWS = Flora Aroma Whitening Soap , Sabun Muka dan Badan Ingredients : Rose Extract, Jasmine Extract, Gardenia Extract, Chamomile Extract, Lavender Extra, Ginger Flower Extract, Peony Extract, Glycerin, White Sugar, Distill Wat...



Ketuat Dan Cara Rawatan

KETUAT atau `warts’ merupakan sejenis penyakit kulit yang kerap terjadi menyebabkan kita memandang remeh kesan penyakit tersebut terhadap kehidupan seharian kita. Sedangkan ketuat sekiranya dibiarkan berlarutan boleh mere...



IVMIST Magical Nano Oil

IV MIST Magical Nano Oil….mampu merawat:- ?resdung ?migrain ?asma ?jerawat kronik ?sakit mata ?sakit gigi ?tersalah tidur ?dan banyak lagi… Hanya sapu sahaja …mudah kan? ? Tawaran Ejen IVMist (byk FREE) . Ejen...


Rawatan Kudis Bernanah

Ivmist (magic nano oil) TERBUKTI #IVMist ni produk perbagai guna bukan sahaja untuk masalah berkaitan resdung. TESTIMONI MALAM TADi. “Ni 1 prkongsian. Sangat sesuai. Sebelum ni Saya dh cuba utk anak Saya. Ank sya tinggal ...



Petua Merawat Kusta Dengan Daun Inai Tua

Sesetengah orang berfikiran bahawa penyakit KUSTA tidak boleh disembuhkan. Namun begitu, kita mestilah berusaha untuk merawatnya, kerana setiap penyakit ada penawarnya kecuali mati. Sekurang-kurangnya ia boleh dikurangkan dari ...


Tips Kuku Cantik

Kecantikkan wanita itu kompleks. Bukan hanya tubuh, wajah, rambut.. kuku juga wajib mendapat perhatian khusus. Ini kerana kecantikkan itu menyeluruh termasuk kuku tangan dan kaki. Rawatan kaki dan rawatan tangan khususnya kuku ...



Dalam SuperRich Puteri Vanilla ni ada:

Assalamu’alaikum kawan2… Wowweee… Banyaknye soklan2 cepu cemas yg saya dapat pagi ni… Ramai sgt yg nk tau ape yg best sgt dlm SPV ni… Yang dah dapatkan SPV tu, jgn lupe minum ye pagi ni… Seda...


BIO EXTREME SPRAY (BES)

Satu penemuan terbaru dengan penghasilan teknologi telah melahirkan satu formula yang memberi banyak faedah. Produk yang amat mudah digunakan dan boleh di bawa kemana jua. BIO EXTREME SPRAY Hanya 3X semburan di bawah lidah wakt...



Sauna Opal a.k.a Facial Sauna

Improve Skin’s Appearance – Look Younger, Feel Better Simply set up in minutes without tools, pour water into the exclusive high-performance steamer, plug it into a standard outlet, and in minutes, you’ll be e...


L’AROME CLEARSKIN– APPLE STEMCELL

Harga 1 botol Rm 225 Beli 3 botol Rm 525 dpt – free ahli – free postage – free gift **jika sudah ahli Repeat order rm475 UTK 3 BOTOL Dlm 1box ada 4 fungsi ~ whitening ~ Moisturiser ~ Firming ~ Anti Aging **NAK...



Masalah Jeragat dan Rawatannya

Masalah Jeragat dan Rawatan nya Published on 04/11/2011    by Dr Hasseenah Hassan in jeragat Masalah Jeragat di kalangan Warga Asia Jeragat atau nama medikalnya Melasma adalah salah satu dari masalah kulit yang sangat biasa ...


Gemuk Melampau Ketika Hamil

Sebelum hamil, berat badan saya sekitar 58 kilogram tetapi kini ia meningkat kepada 75 kilogram. Saya ada membaca artikel bahawa berat badan akan naik sebanyak 12 kilogram tetapi kandungan saya baru saja dua pertiga jalan dan s...



Merawat Penyakit Kulit Ekzema (Eczema)

SENTIASA RASA GATAL-GATAL PADA BADAN ?? ANDA MEMANG ADA PENYAKIT ECZEMA ?? RASA NAK GARU SEBAB TAK TAHAN ?? GARU SAMPAI BERDARAH ?? Dah jumpa macam-macam pakar..nasihat itu..nasihat ini…tapi masalah tak juga selesai =====...


Merawat Jerawat dan Masalah Kulit

Kulit wajah yang sering ditumbuhi jerawat dan jeragat bukan hanya disebabkan resdung. Dalaman penuh toksin juga menyebabkannya. Mulakan proses penyucian darah, kemudian barulah nak start amalkan produk kesihatan dan kecantikan....



Petua Awet Muda Cara Islam

Petua Untuk Awet Muda Cara Islam Petua 1 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap ha...


Awet Muda Durian Belanda

Pokok durian belanda banyak ditanam di Amerika Selatan, Hindia Barat dan Bahama.  Buah sukulen ini boleh dimakan mentah atau dibuat jus.  Rasanya yang masam manis menjadikan durian belanda buah atau jus yang menyegarkan untuk...



Petua Bayi Berkulit Bersih

Semua ibu bapa mahu memiliki bayi yang mempunyai kulit bersih dan mulus. Ia boleh dimiliki dengan mengamalkan petua tradisional sejak mengandung lagi. Amalan minum air kelapa ketika kandungan memasuki trimester ketiga amatlah d...


Petua Menghaluskan Kulit Badan

Bahan: 1 1/4 cawan susu full cream 1/2 cawan madu asli minyak esen mawar secukupnya Cara Membuat: Campurkan susu full cream, madu, dan beberapa titis minyak esen mawar dalam besen. Gaulkan dengan rata, masukkan campuran tersebu...



Coklat Panas Elak Kedutan

Berita gembira buat anda pengemar minuman coklat! Penelitian yang dilakukan oleh penyelidik Universiti Cornell mendapati dalam segelas coklat panas terkandung antioksidan yang cukup tinggi berbanding anggur merah dan teh hijau....


Petua Menghaluskan kulit

Bahan: 1 sudu madu 1 sudu minyak kelapa 1/4 sudu perahan jeruk lemonCara Membuat: Campurkan madu, minyak kelapa, dan perahan jeruk lemon. Lumuri tangan, siku, tumit, dan bagian lain yang kering. Biarkan selama 10 minit lalu cuc...



Petua Menjaga kulit Bayi

Melihat bayi yang berkulit putih gebu, pasti rasa geram seperti hendak mencubitnya sahaja. Namun bukan semua bayi dikurniakan kulit secantik dan seputih salju. Bagaimana hendak mendapatkan kulit bayi yang bebas daripada cela? M...


Bayam terbaik untuk kulit

Lupakan BOTOX dan sebagainya jika anda kurang berkemampuan. Sebaliknya amalkan pengambilan bayam kerana menurut kajian ia mempunyai tinggi kandungan beta karoten dan antioksidan bagi memperbaiki keadaan kulit dan seterusnya mel...



DIET cantikkan kulit

Manfaat DIET bukan sahaja menjadikan tubuh badan langsing dan sihat sahaja. Malahan, dengan pengambilan DIET yang betul dan tepat dapat ,e,pengaruhi keadaan kulit. Jika anda inginkan kulit yang cantik, lembap dan cerah.. anda b...


Petua Untuk Kulit Melecur

Petua 1 Sapukan susu cair atau susu pekat manis keatas bahagian yang terkena air panas. Ini dapat mengelakkan kulit  berparut dan mengelembung. Petua 2 Sapukan ubat gigi [sebarang brand] sesudah terkena air panas atau melecur....



Rawatan Laser Kurangkan Kesan Rekahan Kehamilan

Rekahan kulit ketika hamil Peningkatan berat badan yang turun atau naik secara mendadak sering kali menyebabkan rekahan kulit. Rekahan ini akan bertambah seiring pembesaran bayi dalam kandungan. Kebiasanya kulit-kulit merekah i...






Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.